Duikcompressor

OSV heeft een eigen materiaalruimte bij zwembad De Vallei in Veenendaal. In deze ruimte hebben we opslag van diverse duikmaterialen zoals duikflessen en pakken.

Daarnaast bevat deze ruimte een duikcompressor om duikflessen te vullen met perslucht. Het is natuurlijk wel belangrijk dat er onder water geademd kan worden. Het vullen van de flessen is gratis voor leden, wel moet er aan bepaalde eisen worden voldaan. Zo moeten de flessen geregistreerd staan bij de materiaalcommissie en de flessen moeten periodiek gekeurd worden. Meestal om de vijf jaar. Dit met het oog op de veiligheid van de duikers en de vuller. Het vullen van de flessen wordt gedaan door leden van de vulcommissie. Alle geregistreerde flessen zijn voorzien van een sticker van OSV en hebben een nummer. Ook is daarbij de keuringsdatum van de fles vastgelegd.

Ga je dus vaak duiken en wil je hierbij gemakkelijk je fles lokaal in Veenendaal weer kunnen vullen? Dan is een lidmaatschap van onze vereniging wellicht een uitkomst. Een eigen compressor kost een hoop geld, ruimte en ook onderhoud. En veel commerciele partijen vragen voor het vullen van een fles ook ergens tussen de E3,- en E5,-. Dit betekent dat je met een wekelijkse vulactie het lidmaatschap van onze vereniging alweer hebt terugverdiend.